<   2009年 03月 ( 3 )   > この月の画像一覧

 

Ceciliaと雑穀料理について語る

雑穀食堂をいつも影ながら応援してくれるCeciliaさん

彼女はバルコニーガーデンのデザイナーさん。
また、都市型パーマカルチャーの先生として、
エコ・ライター & イラストレーターとして、
とてもinspiringな女性。

今回は、そんな素敵なCeciliaと雑穀料理について
語りました。詳しくは彼女のブログを見てね。

**Millet Cuisine for a Peaceful World**
Interview with the Millet Sisters of Melbourne


Cecilia asked...

* Can you grow useful cereals on balconies or courtyards?
* What's so great about millet?
* If millet is good, why isn't it more popular?
* So, of all the good causes you could devote your energies to,
why did you choose food?
* What is your favorite recipe for when you come home tired
and hungry?
* What are the three top things about Japanese culture
you would like to share with Aussies?
* So, what's your most ambitious dream for your millet work?

[PR]

by zakkoku_aus | 2009-03-30 09:59 | 雑穀のあれこれ  

お弁当にも雑穀料理

c0175861_1738068.jpg

今日は、Hさんのお宅を開放してもらい、
8人のお母さんと共に、「お弁当にも使える雑穀料理」会をしました。

メニューは、

*高キビ バーガー
*もちあわ コロッケ
*玄米と 黒もち米の 巻き寿司
*卵焼き風 ポレンタ 赤キヌア入り
*もちあわ ドライフルーツ スティック
*Mさん特製 ビーンサラダ!

c0175861_17383272.jpg

子どもたちが学校へ行っている合間の料理会だったので、
時間的に厳しいかと思いきや、さすがお母さん達、手際がいい~。

セッティングから、細かい気配りまで。。Hさんありがとうございました。
参加してくださったみなさんにも感謝です。これからも雑穀について、
疑問点や新しいレシピなど、雑穀食堂までどんどんお寄せください。

by maki

お知らせ: 4月(1日、7日or10日)に、自宅にて同メニューで料理会を行いたい
と思います。興味がある方は zakkokuaus@hotmail.comまでご連絡ください。
[PR]

by zakkoku_aus | 2009-03-25 17:44 | 料理教室  

雑穀料理会@CERES 2009.4.5 

Sunday 5th April 2009 due to CERES harvest festival
it's now rescheduled on Sunday 26th April 2009
We are sorry for any inconvenience.

If you think grains are boring—think again!
Let us show you how to turn ordinary millet
and other grains into delicious meals.

This hands on workshop will cover things such as
juicy millet burgers, crunchy quinoa nuggets,
sweet carob and oat truffles.

These grains have high nutritional values and
are great alternatives to meat, tofu and tempeh.

26th APRIL 09: 10:00 - 14:00

$88/$77 CERES member/concession

9387 2609 for further info or booking

コミュニティーかんきょう公園CERESへの行き方。
e0149442_14442112.gif

CERES is a place which exists to initiate and support
environmental sustainability and social equity with an
emphasis on cultural richness and community participation.
[PR]

by zakkoku_aus | 2009-03-06 14:49 | 料理教室